dinsdag 11 augustus 2009

Het afsluiten van een doorlopend krediet

In vergelijking met de meer ouderwetse vormen van krediet bestaat het doorlopend krediet nog niet zo lang.Een traditionele lening zit simpel in elkaar; er wordt een lening verstrekt, er wordt afgesproken wanneer de lening wordt terugbetaald en elke maand wordt er een bepaald bedrag afgelost.De gang van zaken bij een doorlopend krediet is niet hetzelfde. Zoals bij elk krediet moet er wel rente worden betaald over het bedrag, maar het verschil zit hem met name in de aflossing.

De meeste doorlopende leningen hebben niet zozeer een vaststaande datum van aflossing. Het overgrote merendeel van de doorlopende kredieten die vandaag de dag worden afgesloten hebben een flexibele aflosdatum.Dat betekent dat de kredietnemer maandelijks rente moet betalen en soms een bepaald bedrag moet aflossen, afhankelijk van wat is overeengekomen toen het krediet werd gesloten.Maar in tegenstelling tot een gewone lening geeft de bank of geldverstrekker de kredietnemer de mogelijkheid het reeds afgeloste opnieuw op te nemen als ze dat willen.

Als je dus in 1 maand bijvoorbeeld 300 euro aflost, kun je dat bedrag de volgende maand weer opnemen. Veel consumenten zullen het dus lastig vinden om met deze lening een aflosdatum vast te stellen en zich daaraan te houden.De rekening courant verhouding die een bedrijf vaak met de bank heeft lijkt hier dus sterk op.

In plaats van de lening af te lossen wordt bij deze kredieten vaak de limiet verhoogd, omdat de lener er bijna nooit aan ontkomt deze limiet te bereiken.Als je het niet bijhoudt, pas je je uitgaven aan aan je budget, zodat je wel extra geld moet hebben.Voordelen van een doorlopend kredietPluspunten van een doorlopende leningPositieve punten van een doorlopend krediet

Lenen heeft niet alleen maar nadelen.Het eerste hiervan is de flexibiliteit.Dit geeft de kredietnemer meer mogelijkheden dan ze hebben bij een standaard lening die wordt afgesloten.

Vanwege de toegevoegde flexibiliteit en gunstige voorwaarden is het doorlopend krediet dan ook een leningvorm die flink aan populariteit wint.Het hypothecaire doorlopend krediet is dan ook logischerwijs een populaire vorm. Dit type krediet wordt doorgaans ingezet bij verbouwingen.

Het feit dat je je huis als onderpand aanbiedt, zorgt ervoor dat de rente van een hypothecaire lening niet hoog is. Het krediet kent aardig gunstige voorwaarden en met stelposten wordt makkelijker omgegaan.Dit is een eigenschap die elk doorlopend krediet heeft. Wanneer je meer wilt lenen dan vooraf gedacht, dan is dit meestal te realiseren.

Als er echter een financieel extraatje op je pad komt, is een laag krediet vanzelfsprekend weer beter.Niet alleen biedt het krediet flexibiliteit, maar ook een goede rente.De manier waarop banken en geldverstrekkers berekeningen maken is hier de oorzaak van.De geldverstrekkers zijn zich er van bewust dat je een doorlopend krediet niet voor een laag bedrag afsluit en ook niet voor korte periode.

Er is dus voor hen meer winst te behalen en daarom kunnen zij lagere rentes bieden. Hoe langer je een lening afneemt bij een bank of leningverstrekker, hoe meer deze verstrekker aan je verdient.Banken en geldverstrekkers zien bij deze leningen liever geen aflossing.

Voordelig hieraan is voor jou dat je niet op de huid gezeten wordt door een leningverstrekker en dat je zelf je plan kunt trekken met betrekking tot de aflossing et cetera.

Ben je geinteresseerd in voordelig doorlopend krediet, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten